пʼятницю, 21 березня 2014 р.

ЇЇ  ВЕЛИЧНІСТЬ - ЖІНКА
         За жінку  сказано багато, а вже  написано і присвячено жінкам: пісень,мелодій, романів, віршів, здійснено мужчинами виправданих і божевільних подвигів, не перелічити,  – і все заради жінки.  Як сказав Шарль Бодлер: «Жінка — це запрошення на щастя». У цьому вона вся - жінка, мати, подруга, дружина. Та найбільше присвят жінкам випадає на чудову пору року – весну, на свято 8-го Березня.
       Приємний подарунок жінкам до цього свята зробили учасники колективів художньої самодіяльності та загально-освітньої школи I-III ст. села Кам'янське минулого тижня. Святково прибрана сцена, святковий настрій і учасників і глядачів, створили хорошу ауру в невеличкому актовому залі школи. З вітальним словом до жінок і всіх присутніх звернувся сільський голова Гангур Валерій Степанович. А вже перші виступи учнів п’ятого та першого класів, які виконали літературно-поетичні твори, зразу дали можливість глядачам поринути у світ прекрасного.
          Студентка Ужгородського коледжу культури і мистецтв Тетяна Мендл, яка проходила навчальну практику в Кам'янському будинку культури, на хорошому рівні справлялась з роллю ведучої. Присутніми на звітній практиці своєї випускниці були викладачі цього коледжу Людмила Іванівна Ухач та Олександр Михайлович Ухач, які залишилися задоволені її роботою.       
       Учасники вокального ансамблю «Дзвіночок» (кер. Т. Мендл), танцювальний ансамбль «Сонечко» (кер. Т. Химинець), солістки Іванна Лакатош, Діана Псохалі, Яна Газдик, Алла Дорчинець, вокальний дует будинку культури у складі Яни Газдик та Тетяни Мендл, тріо у складі художнього керівника будинку культури Лариси Чегіль, Яни Газдик та Тетяни Мендл доставили глядачам чимало приємних хвилин. Щирі та бурхливі оплески стали свідченням успішного виступу сільських артистів. Та, мабуть, найбільше потішили глядачів маленькі танцюристи-морячки, які виконали танець «Морячок» (кер. Л. Чегіль). І в присядочку, і стройовими кроками, і вправними поворотами, та й справжньою виправкою матросів – всім цим набором танцювальних «па», танцюристи покорили серця глядачів.
          Запорукою успіху  будь-якої роботи є взаєморозуміння та хороша співпраця між керівниками установ, самими учасниками заходу. Приємно відзначити, що саме на такому належному і хорошому рівні плідною є співпраця між працівниками Кам'янської ЗОШ I-III ст., та  працівниками будинку культури. Чимало зусиль до цього докладає директор освітнього закладу Тетяна Василівна Лакатош. Свою декламаторську та вокальну майстерність  учасники колективів продемнострували під професійним керівництвом педагога-організатора  Мар'яни Василівни Сухан та музкерівника Ярослава Миколайовича Андрашко.
       Усю свою майстерність та талант вкладає в діточок талановита хореограф Тетяна Химинець. Жоден захід не відбувається без участі солістки Яни Газдик, яка живе піснею і чарує глядачів своїм виконанням. Директор БК Андрій Густі та художній керівник Лариса Чегіль намагаються у своїй роботі виявляти та залучати нові таланти до вершин прекрасного мистецтва.
Нехай до твоїх ніг кладуть серця без бою.
В захопленні п’яніють без вина. 
Нехай не гасне полум’я любові,
Нехай в душі завжди цвіте весна.
Методист РБК   Ю. Мельник 
  






Немає коментарів:

Дописати коментар