пʼятницю, 7 березня 2014 р.

Великому Кобзареві
         Четвертого березня 2014 року у виставковому залі Іршавського районного будинку культури відкрито художню виставку, приурочену 200-річчю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
         У виставці взяли участь близько семидесяти авторів, які представили більше сто творів на теми творчості Тараса Шевченка. В експозиції виставки представлені роботи вихованців  дитячих шкіл мистецтв району, гуртківців районного будинку дитячої творчості, районного будинку юних техніків, загальноосвітніх шкіл та гімназій. Начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Ганна Матіко вручила учасникам виставки подяки, а саме викладачам образотворчих  відділів дитячих шкіл мистецтв району: Вербищук Надії та Фірцак Тетяні (Іршавської), Тетяні Чонговай (Білківської), Любові Поштак (Великораковецької), Антоніні Дурда та Ользі Дурда (Приборжавської), Ярославі Поп (Довжанської), вихованцям гуртків образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтварайонного будинку дитячої творчості (дир. Мельник Й. Ю.), Любові Матіко та Марії Ляшко (Ільницької), Ганні Поштак (Сілецької), вихованцям гуртків Іршавської районної станції юних техніків дир. Бойко В. В.).
          Живописні, графічні композиції, художня ліпка, вишивка, все це - присвята  юних митців генію українського народу, пророку і будителю нації Тарасу Шевченку.
        Центральне місце в експозиції виставки займають твори землячки Тараса Григоровича художниці Олександри Ісак. Живописні та рельєфні роботи в дереві, глибоко і щиро розкривають образ Кобзаря. Це пісня в дереві, любов і шана майстрині, до творчості геніального земляка з Черкащини.
         Районною бібліотекою для дорослих була представлена книжкова виставка «Стежками творчості поета».
         Ювілей пресвячений Великому Кобзарю тривав три дні, де шкільна молодь продемонструвала свій талант в художньому читанні, вокальному жанрі та хореографії.
         Двохсотлітній Шевченко, як ніколи сучасний. Він згуртовує націю, кличе до боротьби за свободу і незалежність, що й показали останні події на Україні, коли «Небесна сотня» піднялась високо в небо і стала безсмертною в ім’я того до чого закликав Великий Кобзар.
 …Борітеся, поборете,
Вам Бог помагає.
 
Василь Філеш, член Національної Спілки
художників України







Немає коментарів:

Дописати коментар