понеділок, 24 вересня 2018 р.


Іршавщина відзначила День партизанської слави

З нагоди  відзначення Дня партизанської слави 21 вересня 2018 року відбулись урочистості у селі Ч.Потік  біля могили - пам’ятника учасникам інтернаціонального партизанського загону під командуванням Дюли Усти та Івана Прищепи, який діяв на території Іршавського району з 8 серпня по 24 жовтня 1944 року в центрі села. У святі взяли участь представники  району, місцева влада, інтелігенція села, педагогічні та учнівські колективи Чорнопотіцької сільської ради, мешканці села, а також запрошені: радник голови Іршавської районної ради Фельцан Юрій Іванович,  син учасників партизанського загону Ловга Василь Іванович, провідний методист Іршавського РБК Сідор Оксана Іванівна. Представники району, села, запрошені  одночасно  поклали квіти також до пам’ятника воїнам-односельчанам сіл Ч.Потоку і Смологовиці.
У концертній програмі взяли участь народний хор ветеранів Іршавського РБК ( кер. Оксана Сідор, концертмейстер М.Сай), які виконали низку патріотичних пісень, народних  та мали нагоду урочисто закрити мітинг, виконавши «Боже, великий, єдиний» М.Лисенка.
Продовжили концертну програму учасники зразкового фольклорного ансамблю «Кирниченька» (кер. Е.Канчій), що проживають на території Чорнопотіцької сільської ради Рената Жідов (Ч.Потік), Валерія Шовак (Кр. Мартинка) та неодноразовий лауреат пісенних конкурсів Йосип Чава. В другій половині дня відбулось покладання вінків та квітів біля пам’ятних знаків на місцях висадки десантів та трагічної гибелі літаків в урочищах «Хрести», «Гробище» та «Жерник».

















Немає коментарів:

Дописати коментар