понеділок, 12 грудня 2016 р.

Знову засяла зірка Мельпомени

9 грудня 2016 року в міському будинку культури міста Берегова відбувся XІІ обласний фестиваль-конкурс дитячого та юнацького театрального мистецтва «Юні зірки Мельпомени». У фестивалі взяли участь 16-ть театральних колективів з області та 2 колективи з Черкас та Запоріжжя. Серед переможців лауреатом III-го ступеня  був  зразковий музично-драматичний театр «Пролісок» Іршавського районного будинкукультури, режисер-постановник та керівник театру Василь Філеш. На розсуд журі та глядачів учасники театру представили виставу Олександра Олеся «Ніч на полонині». Майстерна гра акторського складу так заполонила увагу глядачів, що тиша в залі була неймовірною і затамовуючою. І нагорода була абсолютно виправданою і заслуженою. Хочеться іще сказати і про інші успіхи цього колективу, саме: в  репертуарі театру твори О.Олеся – «Лисичка, котик та півник», «Бабусині пригоди», «Солом’яний бичок», М.Карасьова - «Коза-дереза», В.Шкірі - «Сила і закон», «Супер віник», С.Жупанина-інсценізація віршів, О.Фулитки - «Урок ввічливості», «Тарасова доля, Святий Миколай,» «Подорож у країну права». Театр є лауреатом I-й премій обласних фестивалів  драми і художнього слова ім.братів Шерегіїв та В.Майданного. З 2005 року колектив є постійним учасником обласного фестивалю «Юні зірки Мельпомени», де займає призові місця. При театрі працює літературно-поетична студія «Художнє слово». Гордиться театр і своїми вихованцями, які неодноразово виборювали призові місця на конкурсах. Наприклад, Свида Олександра – лауреат третьої премії ХІІ Обласного конкурсу українського художнього слова імені Івана Ірлявського «Моя весна» у номінації «поезія» (смт.Середнє Ужгородського району, 2014), третьої премії у номінації «власна творчість» (2015). А Воробканич Іванна – лауреат першої премії ХІІ Обласного конкурсу українського художнього слова імені Івана Ірлявського «Моя весна» у номінації «поезія» та першої премії Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячого, юнацького та молодіжного мистецтва «Закарпатський едельвейс» у номінації «розмовний жанр» (Ужгород, 2015). Дівчина виконала твори «Лебеді» Олександра Олеся та «Кольорові миші» Ліни Костенко.
А ось і дійові особи постановки «Ніч на полонині»: Мавка-Ганна Стільник, Нечиста сила-Василь Філеш, Мавки-Євгенія Ваш, Наталія Жупанин, Богдана Шпиньович,Тетяна Ляшко, Дарина Ізай, Іванна Філеш, Василина Філеш, Вероніка Скоблей, Лісовик-Сергій Скоблей, озвучення – Юрій Андрела.
А найсмачнішою нагородою для учасників був святковий торт та солодощі від Миколая, що сприяло хорошому настрою і радістю з успішним виступом.   

Юрій Мельник


Немає коментарів:

Дописати коментар