понеділок, 22 червня 2015 р.

«Іршава» вітала свого хореографа

Нещодавно фольклорний ансамбль «Іршава» взяв участь у творчому вечорі, присвяченому ювілею хореографа колективу, заслуженого працівника культури України Михайла Шютіва, який відбувся в Закарпатському обласному музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв.
Михайло Андрійович надзвичайно обдарована, трудолюбива і активна людина. Він працює і в Закарпатському Народному хорі, і співпрацює з «Іршавою», і має свій колектив угорського танцю «Сонях», а ще є викладачем у Ужгородському коледжі культури і мистецтв. Тонко відчуваючи лексику танцю, постановник проймається характером і менталітетом нації і з однаковим успіхом ставить як угорські, так закарпатські, словацькі, румунські та циганські танці.
«Іршава» серед іменитих колективів виглядала свіжо, оригінально, колоритно, представляючи закарпатські коломийки у постановці М.Шютіва та в обробці керівника колективу, заслуженого працівника культури України Надії Мельник-Гудь. У ході виступу ювіляр отримав гору подарунків, яку ледве міг тримати в руках. Велика головка сиру, майже три кілограми закарпатської віагри, великий кошар капусти, шалати, петрушки, огірків будуть довго нагадувати іменинникові про чарівну Іршавщину та про її шіковних талановитих людей. За дорученням голови адміністрації Віктора Симканинця та голови райради Івана Савко іменинника привітала начальник відділу культури і туризму Ганна Матіко.
Ювілейний концерт пройшов на надзвичайно високому рівні. Хореографічні полотна («Балада про Пинтю», «Гайдамаки»), які займали до тридцяти хвилин, показали, що балетмейстер-постановник є майстром ще і епічних хореографічних картин. А Іршавщина може гордитися тим, що така людина співпрацює саме з нашим колективом. До речі, тільки єдиний колектив, а саме «Іршава» був запрошеним у повному складі на святковий фуршет, де теж розважав своїми композиціями творчу еліту краю.


Василь Кузан


Немає коментарів:

Дописати коментар