середу, 5 грудня 2018 р.


30 листопада 2018 року на базі районного будинку культури проведено районний  семінар клубних працівників  «Робота закладів культури району з людьми з обмеженими фізичними можливостями».
 Відкрила семінар  начальник відділу культури у туризму Олена Ісак, яка наголосила, що закладами культури району проводиться робота з людьми з обмеженими фізичними можливостями.
Напередодні Міжнародного дня інвалідів, у районному  будинку культури проводиться вже V фестиваль творчих осіб «Повір у себе», який започаткований ще в 2014 році.
Фестиваль збирає  талановитих людей, на  долю яких випали нелегкі випробування, однак долаючи труднощі, вони проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя: малюють, вишивають, співають, пишуть вірші, грають на музичних інструментах, танцюють, грають у виставах і є прикладом для багатьох.
Кожного року творчі особистості району приймають участь у відбірковому  Всеукраїнському фестивалі «Барви життя»  м. Ужгород  де отримують призові місця. В 2018 році  Іршава виборола 3  перші місця, 1 друге,  дві   3-ті.
2017 році у Всеукраїнському фестивалі «Барви життя» в м. Київ, який проходив у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» прийняли участь  Іван Чепа (с. Ільниця), вушивальниця Іляна  Войнарович (м. Іршава),  та сопілкар  Оксана Зейкан (с. Імстичево) Зразковий музично-драматичний театр «Пролісок» 11 грудня 2018 року прийматиме участь у гала-концерті Всеукраїнського фестивалю людей з інвалідністю (м. Київ).
 Заступник начальника управління соціального захисту населення в Іршавському  районі - Ганна Горянська розповіла про роботу управління соціального захисту населення району по наданню пільг, гарантій та компенсацій особам з інвалідністю і запросила клубних працівників допомагати інвалідам у зверненнях до їхнього управління.
Буряс Юрійдиректор місцевого центру позашкільної освіти, організатор благодійної акції «Розтопи своє серцедопоможемо дітям разом»  розповів про мету та втілення в життя даного проекту.
Про форми і методи культурно – дозвіллєвої роботи серед осіб з інвалідністю говорила провідний методист районного будинку культури Філеш Любов.
Клубні працівники району були присутні на V районному фестивалі «Повір у себе»  творчих особистостей з обмеженими фізичними можливостями.









Немає коментарів:

Дописати коментар