понеділок, 30 січня 2017 р.

Районний конкурс дитячого малюнка
«Охорона праці – очима дітей» 
в рамках VI всеукраїнського конкурсу.

24 січня у виставковому залі Іршавського РБК зібралися учні та вчителі загально-освітніх шкіл, спеціалісти в галузі охорони праці, досвідчені працівники виробництва, щоб поговорити про  найважливіші теми -  це  здоров҆ я та життя людини.
Головне для кожної людини – її безпека і здоров’я.
Професійна освіта покликана забезпечити майбутнього працівника знаннями, уміннями і навичками безпечної професійної діяльності під час виконання виробничих дій, технологічних операцій, тощо.
Погодьтеся, працівник, який нехтує вимогами техніки безпеки, приречений на неприємності. І ось чому під час навчання в закладах освіти, де отримується професія, велику увагу надано предмету «Охорона праці».
Виставкова зала була оформлена роботами учнів образотворчих відділів  восьми  дитячих шкіл мистецтв  району. У конкурсі прийняли участь понад 45 учасників. Відділ культури і туризму Іршавської райдержадміністрації спільно з Фондом соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань  України в Іршавському районі уже в четверте проводить районний конкурс «Охорона праці – очима дітей». Метою проведення конкурсу є привернення уваги суспільства до існуючих проблем у сфері охорони праці, формування активно-cвідомої позиції молоді щодо значення і місця здорових та безпечних умов праці у різних ситуаціях. Конкурс сприяє підвищенню інтересу у дітей та молоді шкільного віку до поглибленого вивчення проблем у сфері охорони праці.
Перед початком конкурсу присутні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Збережи здоров’я та й на все життя», яку підготували працівники дитячої бібліотеки.
Захід розпочала Катерина Сапожнік з піснею «Намалюй». Учасники переглянули  фільм «Охорона праці», який підготував  інструктор районного будинку культури Олександр Дурда. Андрій Андрійович Лутак, страховий експерт  з охорони праці фонду соціального страхування від нещасних випадків, розповів про невиконання вимог інструкції з охорони праці, які призводять до виникнення ризиків нещасних випадків.
  Про нещасні випадки, які траплялися на виробництві, розповів Петро Васильович Король, який у свій час працював начальником  цеху Іршавської меблевої фабрики.
Лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів  Михайло Черничко виконав для усіх присутніх пісню «Три тополі, три сурми».
Підсумки конкурсу підвели в. о. начальника  відділу культури і туризму Іршавської РДА Любов Василівна Бабинець та страховий експерт з охорони праці фонду соціального страхування від нещасних випадків Андрій Андрійович Лутак, які вручили кожному учаснику конкурсу подарунки.
Всі роботи, які були представлені на районний конкурс, були відібрані на другий етап обласного конкурсу  в м. Ужгород.
На завершення конкурсу прозвучали пісні «Повір у себе» у виконанні Катерини  Сапожнік та «Я України син» Михайла Черничко. Програму заходу вів Юрій Мельник.
Провідний методист РБК
Любов Філеш








Немає коментарів:

Дописати коментар