понеділок, 31 серпня 2015 р.

«Тобі Україно»

І зацвіте в саду калина, 
І нагадає нам вона,
Що ми усі – одна родина
І Україна в нас одна!

Минулої неділі, 23 серпня, на центральній площі Іршави було неабияк гамірно та цікаво, віддалеку було чутно звучання патріотичних пісень, а люди були по-святковому у вишиванках… - Іршавщина відзначає День Незалежності України.
Найголовніше свято країни наш район святкував у рамках районної культурно-мистецької акції «Тобі Україно», за участі аматорських колективів та майстрів народної творчості Ільницької сільської ради.
Святкування розпочалося з відкриття персональної виставки члена Національної спілки Народних майстрів України, Любові Матіко з нагоди 50 річного ювілею у виставковій залі районного будинку культури. Експозиція налічувала біля 50 живописних полотен. Відкрила виставку головний спеціаліст відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Бабинець. В адресу мисткині лунало багато привітань від голови районного народного об’єднання художників та нородних майстрів «Колорит Боржави», члена Національної спілки художників України Василя Філеша, художника Михайла Дочинця, директора Ілницької дитячої школи мистецтв Олени Ісак, настоятеля Свято-Петро-Павлівського православного храму міста Іршава отця Василія. Низанку закарпатських мелодій подарували ювілярці її колеги, інструментальний ансамбль викладачів Ільницької дитячої школи мистецтв.
Після ознайомлення з виставкою святкове дійство перенеслося на площу перед районним будинком культури. Зі вступним вітальним словом до присутніх звернулися в.о. Ільницького сільського голови Ольга Шестак, депутат райради Василь Павлище та головний спеціаліст відділу культури і туризму райдержадміністраці Людмила Бабинець. Після чого, музично-хореографічною композицією «Ласкаво просимо» розпочалася концертна програма. Піснею «Україно» порадував всіх Богдан Білозір.
Загалом святковий концерт налічував понад тридцять різних номерів. Це були і хореографічні постановки, і українські народні танці, і музичні привітання, які виконували як зовсім юні таланти Ільниці, так і досвідчені, а це: Злата Лівак, Даринка Староста, вихованці ДНЗ №1, Іринка Варцаба, Ніна Цуцкова, Стас Гіга, Тетяна Пилипко,  учні Ільницької школи-інтернату, танцювальний колектив «Юність» (керівник Тетяна Черничко), Христина Ляшко, Ванеса Квак, учасники дитячої зразкової студії естрадної пісні «Ліра» (керівник Ельвіра Гавацко) викладачі Ільницької школи мистецтв, вокальний народний ансамбль «Ільничанка» (керівник Богдана Ляшко), троїсті – музики клубу Ільниця-Новоселиця та інші.
Хочеться відмітити, що кожен із номерів був по-особливому унікальним, а чудові тематичні вбрання додавали надзвичайної яскравості. Це ще один доказ того, що на Іршавщині живуть не тільки працьовиті, але й безмірно талановиті люди.
Окреме спасибі за чарівність та професіоналізм хочеться висловити ведучим цієї акції: Наталії Варваринець, Юрію Мельнику, Богданці Ляшко та Полінці Тернинко.
На площі народні майтрині Вікторія Капітан, Марія Ляшко, Любов Матіко, Ганна Гудевок представили свої вироби (вишивка, бісероплетіння, розпис тарілок, в’язання) та показали майстер-класи для всіх бажаючих.
Також свої роботи представили підприємства та установи, які працюють на території Ільницької сільської ради.
Отож і глядачі, і самі учасники залишилися неабияк задоволеними. Свято вдалося! Можна з упевненістю сказати, що Іршавщина гідно відзначила 24-й День народження своєї Батьківщини – у колі щирості, патріотизму та любові до України.

Слава Україні!
Героям слава!
















Немає коментарів:

Дописати коментар