понеділок, 18 травня 2015 р.

Проводи вівчарів на полонину

            Недільного дня в урочищі «Крушник» між мальовничими, красивими селами Бронька, Суха проведено традиційне свято «Проводи вівчарів на полонину» в День святого Юрія покровителя вівчарів.
Ведуча свята Наталія Менчук для відкриття свята запросила на сцену організатора сільського голову Бронківської сільської ради – Юрія Кузана та голову районної державної адміністрації - Віктора Симканинця, які тепло привітали жителів та гостей свята і вручили вівчарям грошові премії.
            І в дощ і в спеку вівчарям Василю Пальок, Дмитру Білею, Івану Райді і їх підопічним вівцям приходиться нелегко, щоб виготовити смачний сир та бринзу. Вівчарську ватру на святі запалив старший вівчар Дмитро Білей.
В рамках свята проведено творчий звіт колективів художньої самодіяльності клубів сіл Бронька, Суха. Вокальне тріо у складі А.Ряски, М.Кошан та Х.Шеховцової виконали пісню «Село моє», а вокальний дует  А.Самориги та А.Фулей подарував пісні на  сл. і муз. Н.Май «Україна», «Годі браття, сумувати».
Учасники танцювального гуртка «Юність» виконали сучасно-ритмічний танець, а танцювальний гурток «Радуга» український народний танець. Тепло глядачі сприймали Лауреата Всеукраїнських, обласних фестивалів-конкурсів Любов Слісенко, яка виконала українську народну пісню «Верше, мій  верше», The Hardkiss «Прірва». Драматичний гурток виступив з гумористичною сценкою «Суханські цімборашки».
Оплесками зустріли виступ клубу-карате «Тхеквондо» (А.Кузан, Т.Кузан),  гумористичну сценку «Сімейні мелодрами» гуморески П.Глазового «Зайвий жир» (А.Свистак), «Мова» (Є.Саморига).
            Вокальний ансамбль «Калинонька» виконали в'язанку закарпатських народних коломийок, «Україно,ти моя надія» та «Я бажаю вам добра».
Оформлено виставку любительського об’єднання «Умілі руки».
Кращі  роботи: Г.І.Попик, Г.В.Райда, Н.В.Бісьмак, А.Р.Свистак, С.М.Зозуляк.
            Гостями свята «Проводів вівчарів на полонину» був зразковий дитячий фольклорний ансамбль «Сколомийка» (кер. О.Кукла) будинку культури с. Приборжавське, троїсті музики с. Довге та с. Кушниці, Лауреати Всеукраїнських фестивалів та конкурсів Василь Філеш та син Василь.   
            Сюрпризом на святі була виготовлена бринза, якою пригощали вівчарі всіх присутніх на святі.


Провідний методист районного
будинку культури Любов Філеш















Немає коментарів:

Дописати коментар