понеділок, 22 грудня 2014 р.

Миколай Чудотворець завітав до маленьких іршавчан

         Святий Миколай здавна вважається зразком віри, покори та милосердя. Його серце завжди відкрите, тому й звертаємося до нього зі своїми болями та труднощами… Він дарує віру у здійснення найзаповітніших мрій, вселяє у дитячі душі світлі почуття.
          19 грудня, у районному будинку культури відбулося святого Дня Святого Миколая. З однією із найочікуваніших подій року дітей щиро привітали т.в.о. голови райдержадміністрації Віктор Симканинець і, звичайно, святий Миколай.
          - День святого Миколая – це своєрідний символ людської надії і віри у щасливе майбутнє українських дітей, адже саме у цей день здійснюються дитячі мрії. І хто як не ми, дорослі, повинні зробити все можливе, щоб ці маленькі оченята світилися щастям. – зазначив Віктор Симканинець. Окремо звернувшись до дітлахів, керівник району побажав їм щедрості та благословення святого Миколая, його прихильності та опіки, а також непохитної віри у світле майбутнє.
          Гостями заходу були діти-сироти, діти, які перебувають під опікою і виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, діти з багатодітних сімей та  з категорії соціально  незахищених, а також діти-переселенці зі сходу України.
        Усім діткам було вручено солодкі подарунки. Свої творчі номери публіці дарували вихованці зразкового музично-драматичного театру «Пролісок» (керівник Василь Філеш) та учасники цирку «Весела арена» (керівник Ніна Попович).
        Це невеличке, але так потрібне маленьким жителям району свято  організували відділ культури і туризму райдержадміністрації та служба у справах дітей РДА.
        Головна перевага цього свята криється в його магічності, завдяки якій, слідуючи традиціям християнської моралі, діти отримали додаткову частку тепла, доброти і любові до ближнього, щоб потім передати її наступним поколінням. І доки живі традиції та історія –  житиме народ.



















Немає коментарів:

Дописати коментар