вівторок, 22 липня 2014 р.

Творчі виїзди народного хору ветеранів
 в санаторії "Орлине гніздо" та "Боржава"
 
        В перші дні липня хор ветеранів при Іршавському РБК на запрошення керівника санаторію Василя Івановича Онисько відвідав оздоровчий комплекс з творчою поїздкою.
        За солодким столом учасникам народного хору ветеранів розповіли про санаторій «Орлине гніздо». Йому більше 2 років, і розташований він в найтеплішому районі Закарпаття - Виноградівщині і прилягає до Чорної Гори, з заходу омивається найбільшою і найчистішою річкою краю Тисою.
       В санаторії лікують за допомогою кліматотерапії, бальнеотерапії, теплових методів, фізіотерапії та інших методів.
        Родзинкою закладу є ванни, басейни з кремнієвою водою.
      Більш як півторагодинна програма народного хору ветеранів, в якій були виконані різножанрові твори:  «Молитва за Україну», «Сама тому мати вічна» (закарпатська народна пісня), «У неділю рано раз» (рекрутська пісня), «Там около Левочі» (словацька народна пісня), «Пісня про Іршаву» (слова і музика С.Овсака), «Не старіють душею ветерани», «в’язанка закарпатських народних пісень» (обробка М. І Світлика), «Рідна Верховина» (сл. та муз. М.Кречка), солісти Михайло Цібеленко та Денис Добра та інші. Вони переривались розповідями керівника хору Оксаною Іванівною Сідор про історію виникнення народного хору ветеранів, про участь хору в різних фестивалях, про виступи учасників хору в різних санаторіях, закладах, про підбір репертуару хору, про улюблені пісні учасників хору. Все це було вислухано і з великою увагою і нагороджено і оплесками відпочиваючих і персоналом санаторію.
        Екскурсія по санаторію, чисте гірське повітря, омите прохолодною Тисою, ліси та скелі Чорної гори, короткочасний відпочинок у альтанках санаторію надихнули учасників хору на нові творчі досягнення, які учасники народного хору реалізували поїздкою в санаторій «Боржава» Іршавського району, де виступили з тією же програмою, що і в санаторію «Орлине гніздо». Твори на­родного хору ветеранів були вислухані з великим інтересом відпочиваючими і персоналом санаторію і були нагороджені бурхливими оплесками. Бурхливими оплесками було зустрінуте повідомлення Оксани Іванівни про участь у виступі хору 94-річного ветерана Михайла Михайловича Цільо, якому і глядачі і учасники хору побажали довгих років життя і активних виступів на сцені.
Ігор БЕРЕГІЙ, учасник хору

Немає коментарів:

Дописати коментар